Over mijTom Falk

Zachte kracht is waar ik voor sta. Vriendelijk én duidelijk is datgene waarmee iedereen gediend is, jijzelf en anderen. In mijn beoefening van taichi en kempo heb ik dit steeds weer ondervonden. De noodzaak om mee te bewegen én stevig te staan. Dat betekent dat je dient te leren waar je eigen stevigheid en kracht zit om vandaaruit te gaan bewegen.

In 2011 deed ik mee in een workshop pushing hands. Een vorm van tai chi die in tweetallen gedaan wordt. De kunst om in ontspanning je eigen plek in te nemen en de ander van je af te houden of weg te duwen. Ik kon het niet. Ik gaf mee, was steeds uit balans en het lukte me niet om ontspannen mijn plek in te blijven nemen. Ik raakte zo gefrustreerd dat ik de volgende partner door de ruimte heen duwde. Ik had iets op te lossen voor mijzelf. De middenweg vinden tussen geen plek in nemen en de ander helemaal van mij af duwen. De plek waar ik mijn ruimte neem en de ander naast mij zijn ruimte neemt.

Vanaf dat moment ben ik me gaan richten op mijzelf, wie ben ik, wat gebeurt er in mij, waar word ik echt blij van, waar zit mijn kracht en wat gebeurt er als ik dit tegen iemand anders vertel? Ik begon mijzelf, met al mijn onzekerheid en angsten, te accepteren. Hierdoor kreeg ik een beter beeld wie ik nu daadwerkelijk was. Ik kreeg meer waardering voor mijn kwaliteiten, zoals rust, introversie, flexibiliteit. Ik begon ze juist als mijn kracht te zien. Ik steunde mezelf en zorgde dat ik steun kreeg van mensen die belangrijk voor mij waren.

In mijn werk als HBO-docent gaf mij de persoonlijke begeleiding in studie of stage te meeste voldoening. Het helpen leren begrijpen van jezelf om zo elke ontwikkeling waardevol te maken voor jezelf. Niet doen omdat het moet, maar omdat je er beter van wordt. Ik wilde graag meer doen dan alleen iemand begeleiden op het gebied van studie. Daarom ben ik gestart met het werken als Zijnsgeoriënteerd coach. Ik wil meer diepgang en betekenis creëren in mijn werk.

Voor meer informatie over mijn werkwijze klik hier.

Neem contact op met mij voor een kennismakingsgesprek, klik hier voor het contactformulier.

Referentie

“De begeleiding van Tom heb ik ervaren als liefdevol, open en ruimte gevend. Door middel van visualisatie heeft Tom me geholpen aandacht te geven wat er op dat moment diep van binnen speelde. Tijdens deze innerlijke reis bleef Tom steeds met me in verbinding, zonder oordeel en uitermate geconcentreerd. Ook zeer heftige en pijnlijke emoties zijn in alle rust en zachtheid ontvangen. Ze mochten er gewoon zijn en de energie kon daardoor vrij stromen zodat ik mijn verkramping heb kunnen loslaten en stap voor stap meer zachtheid en innerlijke ruimte ben gaan ervaren.”