Werkwijze

We werken met hoe je er nu bij zit. Wat zijn je gedachten, gevoelens en fysieke sensaties? Hoe is het om daar een moment bij te blijven? Om met mildheid te luisteren en op te merken wat er dan gebeurt. Soms spannend, toch vaak verhelderend en rustgevend.

Heb je een specifiek onderwerp of situatie waar je mee zit? Dan stemmen we ons daarop af door de gedachten erover te bespreken en op te merken wat dit met je gemoedstoestand en lichaam doet. Het lichaam geeft veel informatie over hoe wij ons verhouden tot situaties. De tijd nemen om alle gedachten en lichaamssensaties op te merken geeft inzicht en vertrouwen.

Bij aanhoudende fysieke klachten kan de begeleiding zich ook specifiek richten op deze klachten. Vaak willen we van fysieke klachten af, maar wat gebeurt er als we een moment nemen om dit ongemak echt te onderzoeken en ervaren?

Resultaat

Door deze manier van werken leer je de signalen van je lichaam te accepteren. Het stelt je in staat om deze signalen te waarderen en om te zetten naar gedrag dat past bij wie jij bent. Door de moed te ontwikkelen om bij je eigen ongemakken te blijven, ben je in staat om krachtig te staan tegenover jezelf en anderen. Je gaat jezelf steunen en vraagt anderen om jou te steunen in deze situaties.

Sessie

De sessies duren 1 tot anderhalf uur. Dit geeft de mogelijkheid om te landen, te verstillen en de diepte in te gaan. Om vanuit de ervaring en inzichten vanuit die diepte te kijken naar jouw leven nu en wat anders kan, mag of wil. Ter afsluiting kijken we terug op de sessie en stel ik voor welke oefeningen je thuis gaat doen om jouw ontwikkelproces te ondersteunen.

Voor een kennismakingsgesprek of vraag kun je contact opnemen door middel van het Contactformulier.